Welkom

Welkom op onze website.

Wij zijn een provinciale vereniging voor mensen die op eigen wijze, eigenwijs met geloof om gaan. Vrijzinnigen gaan er van uit dat er géén eenmalige en afgeronde openbaring is. Dat betekent voor het geloof en voor de kerk dat zij niet statisch kunnen zijn. Maar dat zij zich met het leven en de maatschappij zich moet ontwikkelen.

Voorheen was de naam van de vereniging: De Vereniging voor Vrijzinnige Hervormden (VVH). Maar sinds de fusie van de Hervormde kerk met de Gereformeerde kerk in Nederland en de Evangelisch Lutherse Kerk (samen de PKN; Protestantse Kerk Nederland) mag de naam ‘Hervormd’ offiicieel niet meer gebruikt worden.

De vereniging in Friesland heeft gekozen voor de naam Gelovigen in plaats van Protestanten. Dit om te laten zien dat zij openstaat voor mensen die geloven, maar wel op christelijke leest. Het boek dat gebruikt wordt tijdens vieringen is de Bijbel.

De landelijke vereniging heeft wel gekozen voor ‘Protestanten’. Haar naam is dan ook VVP.

Als VVG zijn wij lid van de VVP-Nederland. (Ver. van Vrijz.Protestanten in Nederland)

Spiritualiteit heeft volgens vrijzinnigen te maken met vragen. Vragen durven stellen, maar ook genoegen nemen als de vragen niet beantwoord kunnen worden. Dus ook durven leven met deze vragen. Ze elke keer opnieuw durven stellen.

Nieuwsgierig zijn naar het hoe wat en waarom. Wat gaat er schuil achter…………? Wat is het geheim achter dingen en gebeurtenissen? vrijzinnigen kunnen leven met deze vragen en een gevoel van, en voor mysterie.

 

anbi_image

 

 

zie onder de rubriek Contact

3 thoughts on “Welkom

 1. geachte heer mevrouw,

  Graag word ik lid van de vereniging van vrijzinnige gelovigen.
  Omdat ik niet goed weet hoe ik mij daarvoor moet aanmelden vraag ik via deze mail enige aansturing.
  Met vriendelijke groet Akkie Nijenhuis

 2. Geachte Akkie Nijenhuis
  Gezien bepaalde ontwikkelingen binnen onze vereniging en het voornemen
  van het bestuur om de structuur van de vereniging te herzien, heeft het
  bestuur besloten om voorlopig geen nieuwe leden toe te laten.
  Wij hopen u ter zijner tijd nader te kunnen berichten en u dan alsnog
  te kunnen uitnodigen.
  Met vriendelijke groet
  namens het bestuur

 3. Goedenavond heer/mevrouw,

  Net zoals mevrouw Nijenhuis hierboven zoek ook ik wegen om me te kunnen aansluiten bij de gemeente van vrijzinnig gelovigen. Als u meer informatie heeft, zou u mij ter zijner tijd ook op de hoogte kunnen stellen?

  Met vriendelijke groet,

  Maaike Boonstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.